2016. március 25., péntek

Nagypéntek

Ezerrel folyik mindenhol a húsvéti készülődés, mindenki lázasan kapkod, megveszi az utolsó hozzávalókat, tömve vannak a bevásárlóközpontok. De eszünkbe jut-e, hogy a húsvét több a tojásoknál, a dekorációnál, és a húsvéti nyúlnál? (Ami bizonyos nézetek szerint egy fordítási hiba miatt vált jelképpé: "Az is lehet, hogy tévedésről van szó, mert régen egyes német területeken húsvétkor szokás volt gyöngytyúkot ajándékozni tojásaival együtt. A gyöngytyúk német neve Haselhuhn, röviden Hasel. A félreértés abból is eredhet, hogy németül a nyúl neve Hase. Mindenesetre a tojáshozó nyúl igen népszerűvé vált, a múlt század végén a képes levelezőlapok elterjedésével igen sokfelé eljutott." Forrás: sulihalo.hu).
A nagy kapkodásban, készülődésben lassítsunk le, és gondoljunk egy kicsit a szenvedő Jézusra, és vasárnap ne felejtsünk el örülni a feltámadásának! Engedjétek meg, hogy segítsem a ráhangolódást, J.S.Bach - Máté passiójával.


Johann Sebastian Bach. Sokak számára - érthető módon - A zeneszerző. Szintén kevésbé köztudott tény az, hogy Felix Mendelssohn nélkül ma lehet nem is tudnánk erről a csodálatos zeneszerzőről, és nem ismernénk ezt a rengeteg fantasztikus művet, amivel megajándékozta a világot! 1829-ben ennek a műnek a bemutatásával indult el Bach "reneszánsza". 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése